یک جمعیت‌شناس گفت: اثری که آمارهای نادرست ازدواج و طلاق بر ذهن جوانان و خانواده ها می گذارد این است که به صورت مداوم در زندگی خود ترمز می زنند و مانع ازدواج کردن یا فرزند دار شدن خانواده‌ها می‌شوند.

آمارهای دروغی که ترمز «فرزندآوری» را کشیده است

گروه رفاه اجتماعی زنان و دختران مسلمان – مهدی امیری پور: «جامعه ایران در ۱۰ سال گذشته شاهد چه تغییراتی وسیعی در حوزه جمعیت بوده است، آیا دولت ها توانسته اند به تغییرات جمعیتی واکنش مثبت نشان دهند؟ به طور قطع این طور گونه نیست، ما شاهد رها شدگی برنامه‌های جمعیتی هستیم. پس بنابراین برون داد وضعیت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ما در ۱۰ سال گذشته موجب شده تا شاهد کاهش ۳۴درصدی در ازدواج، کاهش آمار ۲۷ درصدی در ولادت و افزایش ۲۱درصد آمار طلاق باشیم، با این توصیف آیا نباید جمعیت یک مسأله بسیار مهم قلمداد شود؟»؛ این‌ها بخشی از اظهارات علی پژهان، جمعیت‌شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد تهران مرکز در میزگردی است که با حضور وی و صالح قاسمی پژوهشگر حوزه جمعیت در زنان و دختران مسلمان برگزار شد.

مهمترین مسائل و محورهای این گفت‌وگو: *جایگاه جمعیت در جامعه  ایرانی *نگاه آیین‌ها و ادیان دیگر به مسأله جمعیت *آینده جمعیت ایران *مهاجرت در ایران و دنیا؛ سیاست‌های مهاجرتی  *نگاهی به داده‌های آماری جمعیت ایران *سیاست‌های دولت‌ها در قبال جمعیت * نیم نگاهی به تغذیه و جمعیت متن این میزگرد را در ادامه می‌توانید بخوانید: مدیریت در کشور لحظه‌ای و بحرانی است *فارس: جایگاه جمعیت در جامعه ما را چگونه می‌بینید و این جایگاه در سایر مذاهب و ادیان چگونه است؟ علی پژهان، جمعیت‌شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد تهران مرکز: جمعیت متغیری است که می‌تواند بر روی تمام متغیرها تأثیر بگذارد، مگر می‌شود از اقتصاد صحبت کنیم و از جمعیت چیزی نگوییم و یا بالعکس، مگر می‌شود از سیاست و جمعیت نتوانیم در کنار هم سخن بگوییم. باید بگویم متأسفانه نگاه برخی از مسئولان ما به جمعیت کمی است و می‌گویند اگر این تعداد جمعیت باید شود مایه بدبختی است، در صورتی که این طور نیست و بارها می‌گوییم ما هیچ اقتصاددانی را در دنیا سراغ نداریم که جمعیت را به عنوان یک تهدید به شمار آورد. شما بروید آیین هندوها رو ببینید، ببینید چگونه به مسأله جمعیت توجه دارند. حتی قوم آمیش در آمریکا گفته است که در هر ۲۰ سال باید جمعیتشان ۲برابر شود. قوم یهود را ببینید که در حال سرمایه گذاری هستند و وضعیت نرخ باروری و سن باروری مجردها و مطلقه‌های جامعه خود را بررسی و شرایط را برای ازدواج دوباره آنها آماده می‌کنند.  متأسفانه در کشور ما دیدگاه نسبت به جمعیت بسیار بدبینانه است و واقعیت آن است که برخی از مسئولان ما دریچه‌ای ذهنی از جمعیت ندارند و برخی ها نمی‌توانند آینده نگری کنند و ۲۰ سال آینده را ببینند. چه بسا بهتر است بگوییم مدیریت مدیران ما در کشور بحرانی است و تا لحظه‌های آخر هیچ اقدامی در جهت بهبود اوضاع صورت نمی‌دهند، آن‌ها  می‌ایستند تا یک اتفاقی رخ دهد و آن وقت به دنبال راه چاره برای آن موضوع می‌روند. در ماجرای زلزله در کهگیلویه و بویراحمد و سیستان و بلوچستان دیدید که این زلزله چگونه به نفع مردم تمام شد، عموما مسئولان در زلزله و بحران‌های طبیعی وارد گود بحران می‌شوند، آنجا بود که دیدند چقدر از مردم سیستان و بلوچستان در کپرها زندگی می کنند، این همان معنایی است که به آن اشاره کردم و در جمعیت نیز چنین کلیدواژه ای وجود دارد، کلیدواژه ای به نام مدیریت بحران.  برخی از مسئولان ما دریچه‌ای ذهنی از جمعیت ندارند و نمی‌توانند آینده نگری کنند و ۲۰ سال آینده را ببینند

دیدگاهتان را بنویسید